Takaisin hevoslistaukseen
Fruity Badness
Perustiedot
Nimi: Fruity Badness "Nessa" Rekisterinumero: VH22-029-0176
Rotu: suomalainen ratsuponi (68,75%) Syntymäaika: 12.06.2022
Sukupuoli: tamma Ikääntyminen: 4v 31.08.2022, 8v 28.04.2023
Säkäkorkeus: 145cm Omistaja: Naella, VRL-12320
Väri: ruunikko Kasvattaja: Mangovia
Painotuslaji: esteratsastus Koulutustaso: helppo A / 120cm
EV-II
☆☆☆

"Naapurimme (jonka pihalle Riena silloin tällöin karkailee) mielestä Riena olisi varmaan luonteensa puolesta voitu jättää kokonaan varsottamatta, mutta sitä iloa en halunnut hänelle tuottaa. Riena on osoittautunut haasteistaan huolimatta oikein oivalliseksi kilpaponiksi ja niitä ominaisuuksia toivoin tamman myös periyttävän - luonne saisi tulla mieluusti tarkkaan valitulta isäorilta. Rienalle valittiin puolisoksi Rushock Leolin, 75-poniprosenttinen brittiläinen Lindgårdista. Halusin varsalle hieman korkeamman poniprosentin, joten Leolin sopi kriteeriin hyvin. Riena yritti - tahallisesti tai tahattomasti - keskeyttää tiineyden tai ainakin aiheuttaa sydänkohtauksen omistajalle, kun se tuntui tiineysaikanaan vielä paljon normaalia vilkkaammalta ja lopulta tamma laitettiin ratsastuslomalle paljon ennen aiottua. Kaikkien stressitasot pääsivät laskemaan ja lopputiineys meni hyvin. Riena varsoi kesäkuisena sunnuntai-iltana kauniin tammavarsan, joka todettiin terveeksi ja reippaaksi poninaluksi."

Nessa sai virallisen nimensä emälinjansa mukaan, vaikka se ei nykyään kuvaakaan tammaa ollenkaan. Varsana Nessa oli kyllä vilkas ja vähän riiviömäinen, kuten emänsä, mutta kasvaessaan tammasta on tullut oikein ihana poni. Nessa on nykyisin lähes emänsä vastakohta, mikä ei kyllä juuri haittaa. Siinä missä Riena hajottaa ämpäreitä ja loimia harrastuksenaan, Nessa ei edes piehtaroi loimi päällä, jotta se ei likaannu. Nessa on mutkaton hoidettava niin tuttujen kuin vieraiden ihmisten kanssa ja kaikenlainen käsittely pesemisestä kengitykseen on tammalle ihan ok. Nessa seuraa taluttaessa kiltisti perässä kesät talvet, myös traileriin tai hevosautoon. Poni on reipas matkustaja sekä yksin että kaverin kanssa, mutta kuljetusvälineestä se tulee alas yleensä melko vauhdikkaasti.

Ratsuna Nessa on vähän sellainen yhden ihmisen poni. Jos ratsastaja vaihtuu tiuhaan, tamma stressaantuu ja ratsastus ei ole kenellekään osapuolelle mukavaa Nessan liikkuessa hyvin tahmeasti jos ollenkaan. Tutun ratsastajan kanssa Nessa on kuitenkin mitä mainioin poni. Esteponiksi se on osaava myös koulupuolella, ja sileäntreeni tuntuu olevan tamman mielestä hauskaa vaihtelua estehyppelyille. Nessalla on mukava, ilmava laukka ja matkaavoittava käynti, mutta ravi on sen heikkous. Ratsastaja saakin olla sen kanssa tarkkana, jotta liike pysyy joustavana eikä lyhene liikaa. Maastossa Nessa on parhaimmillaan kaverin kanssa, mutta se lähtee tallipihasta myös ilman hevosseuraa eikä yleensä säpsähtele keskivertohevosta enempää.

Nessan leipälaji, esteratsastus, maistuu tammalle paremmin kuin hyvin. Nessa rakastaa hyppäämistä, eikä sen tielle ole vielä tullut estettä, joka saisi sen luopumaan innostaan. Poni hyppää varmasti niin vesi-, puomi- kuin muuriesteetkin ylimääräisiä kyselemättä ja välillä tuntuu, että ratsastajaa ei tarvittaisi ollenkaan. Nessa on hyvin tarkka jaloistaan, joten se hyppää korkealta ja jalat sievästi kerättynä. Pudotetut puomit tuntuvat aiheuttavan Nessassa kuumumista, minkä seurauksena radalla voi rytistä enemmänkin, jos tilannetta ei saada hallintaan ja tamma pääsee kaahaamaan miten sattuu.

Sukuselvitys
Rushock Leolin
BRP 75%, trt, 140cm
Blaenavon Dux KTK-II Baughbeach Dexter evm
Blaenavon Quarter Belth evm
Ch Goldenoak's Lavendar KTK-II Gringo xx evm
Windylocks evm
Sycamore Real Bad
DRP 62,5%, mkm, 147cm
EV-II
Creep It Real
Nighttime Is The Right Time evm
Born Wicked evm
21 Bad Ideas ERJ-II Not So Bad Guy evm
7 Promises evm

♡ 00.00.0000 (e/i. )


Kisakalenteri

ERJ

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti: 810.35 p.
Rohkeus: 811.25 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 830.17 p.
ERJ:n porrastetuissa tasolla 6/6 (2451.77 p.)


ERJ:n alaisia sijoituksia 03 kpl.

03.10.2022 / ERJ / Valokylä / 80cm / 4/26
06.10.2022 / ERJ / Valokylä / 80cm / 4/26
08.10.2022 / ERJ / Valokylä / 80cm / 2/26

Villit kilpailut ja muut tapahtumat
15.10.2022 / Rihtniemen ratsutila / rataesteet / 60cm / 10/26
15.10.2022 / Rihtniemen ratsutila / rataesteet / 80cm / 11/22


Päiväkirja ja valmennukset

31.08.2022 Estevarsojen laatuarvostelu, EV-II
Nessa oli yksi neljästä nuoresta, jotka matkustivat käymään Estevarsojen laatuarvostelutilaisuudessa elokuussa. Nessa palkittiin hienosti kakkospalkinnolla, mihin ollaan tietysti hyvin tyytyväisiä! Käytös, irtohypytys ja askellajit eivät olleet tänään ihan kunnossa, mutta tälläisiäkin päiviä voi nuorten kanssa tulla eikä sille mahda mitään. Päivä oli kuitenkin onnistunut eikä kakkospalkinto mitenkään huono ole!
9 + 10 + 1 + 1 + 2 + 5 = 28p