Takaisin hevoslistaukseen
So Bring Me Baileys
Perustiedot
Nimi: So Bring Me Baileys "Baileys" Rekisterinumero: VH22-031-0270
Rotu: suomalainen puoliverinen Syntymäaika: 12.09.2022
Sukupuoli: ori Ikääntyminen: 4v 21.12.2022, 8v 18.08.2023
Säkäkorkeus: 168cm Omistaja: Naella, VRL-12320
Väri: rautias (ee/Aa) Kasvattaja: Naella, VRL-12320
Painotuslaji: esteratsastus Koulutustaso: helppo A / 160cm
EV-I
☆☆☆

"Kun mä näin, että entinen hevoseni, paljon ennen Mangoviaa omistamani puoliveritamma Iiris tuli tarjolle jalostukseen, mun oli pakko varata siitä yksi varsa. Olin tykännyt tammasta ja sen suvusta kovasti ostaessani raudikon, mutta jonkun syyn takia olin joutunut myymään hevosen eteenpäin. Varatessani varsan Iiriksestä, en vielä tiennyt mitä oria haluaisin käyttää. Omasta tallista löytyi kaksikin vaihtoehtoa, mutta kumpikaan niistä ei nyt inspiroinut. Selailin useamman eurooppalaisen tallin jalostusoritarjontaa, ja sopiva löytyikin sitten Hollannista, Harmony Sporthorsesista. Komea ruunikko KWPN-herra Anyway vakuutti minut tarpeeksi hyvin, ja niin voitiin alkaa odottaa uuden estelupauksen syntymää."

So Bring Me Baileys ei ole yhtään niin vaativaluonteinen hevonen kuin sen nimi antaisi olettaa. Oikeastaan päinvastoin, sillä Baileys on mitä ihmisystävällisin halinalle. Ensinäkemältä ei ehkä uskoisi, että kyseessä on huipputason estehevonen, kun raudikko työntyy jo tarhan portilla syliin. Rapsutushetken jälkeen, kun oria lähtee taluttamaan talliin, käytöstavat muistuvat kyllä mieleen ja Baileys antaa taluttajalle tilaa. Ovista tai porteista kulkeminen ei ole Baileysin kanssa mikään ongelma, kun ori seuraa tarkasti ihmisen ohjeita. Tallissa, karsinassa tai pesupaikalla, tai sitten vaikka ulkona hoitopuomilla, Baileysin hoitaminen ja varustaminen onnistuvat naurettavan helposti. Ori seuraa kyllä valppaasti ympäristöään, mutta ei yritä lähteä paikaltaan mihinkään. Baileys on kuitenkin kova poika hörisemään, joten sitä hoitaja joutuu jonkin verran aina kuuntelemaan.

Baileys rakastaa työskennellä ihmisen kanssa, ja siksi ratsastus on sille erityisen mieluisa liikuntamuoto. Sileäntreenissä Baileysin mielenkiinto voi vähän lipsua, mutta jos kentällä on yksikin puomi tai mikä tahansa estettä muistuttava asia, ori antaa itsestään 110%. Baileysillä on kolme tasaista askellajia, eikä niistä voi oikein erotella parasta tai huonointa. Baileysin ravissa on helppo istua, käynti on matkaavoittavaa ja joustavaa ja laukkaa voi säädellä esteradalla ihan miten haluaa. Baileysin on helppo koota laukkaa, mutta toisaalta oriin saa myös lisää liikettä melko pienin avuin. Baileys ei kyttää esteitä vaan kohtaa kaiken rohkeasti. Raudikko kuuntelee ratsastajaa keskittyneesti eikä lähde yleensä sooloilemaan radalla yksinään. Ratsastaja voikin siis syyttää vain itseään huonosta tiestä tai summittaisesta hyppypaikasta - Baileys on aika herkkä kieltämään jos ratsastaja tuntuu epävarmalta. Baileys on kuitenkin hyvin ketterä, ja se hyppää monenlaisista paikoista jos ratsastaja ei epäröi.

Vieraissa paikoissa Baileys on ihan yhtä kiva kuin kotonakin. Baileys on esimerkillinen matkustaja eikä sen lastaaminenkaan vaikeaa ole. Baileys menee lähes mihin tahansa kulkuvälineeseen lähettämällä, olipa kaveri lähdössä mukaan tai ei. Kilpailupaikoilla Baileysin tunnistaa yleensä hörinästä, joka on lähes taukoamatonta. Lievää orimaisuutta, kuten steppailua ja hörinänsekaista hirnahtelua voi esiintyä, mutta kun ratsastaja hyppää selkään, Baileys siirtyy työmoodiin eivätkä muut hevoset enää niin kiinnosta. Baileys syttyy suosionosoituksista ja musiikista, joten se on radalla usein tosi kivalla fiiliksellä tekemässä parhaansa.

Sukuselvitys
Anyway HMS
KWPN, rn, 168cm
le Rêve Each and Every
YLA2, KWPN-II, ERJ-I
Emil BH
EV-I
le Rêve Edelweiss
YLA2, KWPN-I, ERJ-I
Aryela RGE
YLA2, KWPN-I, ERJ-I, KTK-II
Revuelto Wembley
YLA2, ERJ-I, KTK-III
Arya RGE
YLA2, KWPN-II, ERJ-II, KTK-II
Valiant Irish Coffee
FWB, rt, 167cm
ERJ-I
Jack Daniels F
ERJ-I, KTK-II
Ernesto Guevara Lime
YLA2, ERJ-I
Jarina F
YLA2, ERJ-I
Valiant Texas Rose
ERJ-I
Valiant Montclair
YLA2, ERJ-I
Manhattan Beach VAL
YLA1, ERJ-I

Lisää sukua

isälinja: Anyway HMS - le Rêve Each and Every - Emil BH - Elmo NLD (4)
emälinja: Valiant Irish Coffee - Valiant Texas Rose - Manhattan Beach VAL - Madam Mercury (4)

4. polvi

iiii Elmo NLD
iiie Avonlea
iiei Kick Off YLA2, ERJ-II
iiee Chanterelle YLA2, ERJ-II
ieii Werneri's World YLA1, KWPN-I, ERJ-I, KTK-II
ieie Eternity Flow YLA3, KWPN-III, KTK-III
ieei Devil's Song YLA1, KWPN-I, ERJ-I, KTK-II
ieee Chenell YLA1, KWPN-I, KRJ-I, ERJ-I, KTK-II
eiii Mr. Ex ERJ-I
eiie Chimera II
eiei Simply Sensational YLA2, ERJ-II
eiee VIR MVA Ch Jaylyn D YLA2, ERJ-II, KTK-II
eeii Mister Fantasy ERJ-I
eeie Las Serce ERJ-II
eeei Camouflage YLA1, ERJ-I
eeee Madam Mercury YLA3

♡ 00.00.0000 (e. )


Kisakalenteri

ERJ

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti: 603.33 p.
Rohkeus: 524.1 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 842.25 p.
ERJ:n porrastetuissa tasolla 5/10 (1969.68 p.)ERJ:n alaisia sijoituksia 00 kpl.


Villit kilpailut ja muut tapahtumat
25.03.2023 / Kultasaaren Kartano / rataesteet / 90cm / 1/6
25.03.2023 / Kultasaaren Kartano / rataesteet / 100cm / 7/24
18.06.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 100cm / 27/41
18.06.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 110cm / 48/54
23.07.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 110cm / 3/44
23.07.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 120cm / 18/58
30.07.2023 / Power Jump 2023 / rataesteet / Jumbo 130cm / 21/41
27.08.2023 / Kultasaari Cup 2023 / rataesteet / 130cm / 6/28
24.09.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 120cm / 25/40
24.09.2023 / Åland Weekend / rataesteet / 130cm / 16/53Päiväkirja ja valmennukset

31.03.2023 Estevarsojen laatuarvostelu, EV-I
Baileys palkittiin kolmevuotiaana Estevarsojen ja -nuorten laatuarvostelutilaisuudessa ensimmäisellä palkinnolla pisterivillä 8 + 10 + 4 + 3 + 2 + 7 = 34 p. Hieno oripoika!

26.12.2022 Tapaninpäivän maasto, kirjoittanut Oliver Koosch (Naella)
Neljävuotias puoliveriori Baileys pääsi tänään kanssani maastokävelylle. Nappasin raudikon tarhasta aamuheinien jälkeen, kun toin orin tarhakaverin Lotuksen ulos. Baileys seurasi minua reippaasti talliin, jossa laitoin hevosen pesupaikalle ja riisuin siltä loimen. Harjasin orin pikaisesti ja varustin yhtä nopeasti. Ratsastusloimen virittäminen vei eniten aikaa, kun ensimmäisestä valitsemastani oli irronnut yksi hihna, ja jouduin hakemaan varavaihtoehdon navettatallista asti. Kun sitten lopulta loimikin oli paikoillaan ja minäkin olin pukenut tarpeeksi vaatetta, suuntasimme Baileysin kanssa ulos.

Nousin orin selkään tallipihalla ja säädettyäni satulavyötä sekä jalustimia ohjasin Baileysin pihatietä pitkin autotielle. Ylitimme tien ja jatkoimme metsäpolulle, jonka uudessa lumipeitteessä ei ollut vielä kenenkään jälkiä. Baileys käveli reippain askelin, ja jouduin välillä vähän pidättämään oria jotta satulassa istuminen oli minulle miellyttävää. Baileys oli edellisenä päivänä hypännyt irtona melko rankan treenin, joten tänään ohjelmassa oli vain rauhallinen metsälenkki. Baileys oli ilmeisesti kuitenkin toista mieltä, sillä rautias ori olisi mielellään edennyt ravissa. Koska estin aikeet ainakin toistaiseksi, ruskeat korvat olivat täysin pystyssä ja häntä oli koholla. Minua ei kuitenkaan yhtään jännittänyt, että Baileys katoaisi altani jotain säihkähtäessään, sillä ori tuntui ihmeellisen vakaalta. Sain tuntemukselleni vahvistuksen aivan pian, kun viereisestä pusikosta lähti lentoon jokin metsäkanalintu. Baileys pysähtyi muutamaksi sekunniksi, puuskahti ja matka jatkui. Pikkuhiljaa ori rentoutui. Sen pää laski hieman alemmas ja käynti hidastui sen verran, että selässä istuminen tuntui oikeasti tosi mukavalta.

Saavutettu rentouden tila oli kuitenkin vain pintapuolista. Käännyimme eräässä risteyksessä ja lähdimme palaamaan tallille. Baileysin pää nousi, kun keräsin vähän ohjia ja käynnin laatu muuttui heti kun sanallisesti kerroin, että voisimme hieman ravata. Pieni myötäys ja maiskautus riittivät ohjeeksi, ja Baileys siirtyi raviin. Askel oli pitkää ja ilmavaa, mutta toisaalta niin tasaista. Ravasimme metsässä muutaman sata metriä, ja hidastin sitten takaisin käyntiin. Baileys kuunteli hienosti pidättäviä apuja eikä vastustellut ollenkaan. Käynnissä annoin vapaat ohjat ja Baileys venytti päätään alas. Ori tuntui rauhalliselta eikä enää yhtään niin kiireiseltä kuin hetkeä aiemmin. Loppumatka tallille sujui raukeassa mielentilassa ja sain viedä talliin jopa vähän väsähtäneen nuoren hevosen. Baileys joi mashinsa pesupaikalla normaaliakin hitaammin, joten ehdin siinä ajassa laittaa kaikki tavarat paikoilleen ja loimittaa orin loppupäivän tarhausta varten. Kun sanko oli viimein tyhjä, vein Baileysin takaisin tarhaan jatkamaan päiväänsä kauniista säästä nauttien.