Mangovia
Naella Wahlman

 • kokonimeltään Naella Lumia Wahlman
 • s. 15.06.1993, Forssa (29-vuotias)
 • valmentaja, ratsuttaja, kilparatsastaja
 • tallinomistaja
 • parisuhdestatus epäselvä
 • Naella Wahlman on pitkänhuiskea kolmeakymmentä ikävuotta lähestyvä tallinomistaja, jonka rakkaus kaikenlaisiin eläimiin syttyi jo pienenä tyttönä. Naellan tunnistaa puoleen selkään asti ulottuvista kuparinblondeista hiuksista, jotka ovat yleensä sotkuisena kasana pään päällä tai vaihtoehtoisesti kypärän alta liehuvalla letillä. Naella on ahkera nuori nainen, joka tietää, etteivät työt tekemällä lopu, mutta niitä ei voi jättää tekemättäkään.

  Naella kilpailee itse tällä hetkellä este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa sekä maastoesteillä ja valjakkoajossa, mutta valmentaa pääasiassa vain ratsastuslajeissa. Hänelle hevoset ovat etupäässä perheenjäseniä ja vasta sen jälkeen kilpakumppaneita, mutta hän ei missään nimessä jätä leikkimielistäkään kisailua väliin, jos hevonen vain on kunnossa. Naella innostuu helposti ja kuunteleekin siksi kovin mieluusti aina valmennettavien toiveet valmentaessaan, jotta saa innostuksen oppimisesta tarttumaan myös oppilaaseen. Naella rakastaa syvällisiä keskusteluja ja uppoutuu monesti valmennuksen jälkeen pohtimaan kehityskohtia tai maastoreissulla tulevaisuudensuunnitelmia. Hänelle kaikista tärkeintä on omien läheisten hyvinvointi, niin ihmisten kuin eläintenkin.

  Lapsuudessa ja nuoruudessa Naella ratsasti ratsastuskoulussa ja hänellä oli monia hoito- ja vuokraponeja. Peruskoulun jälkeen Naellasta oli luontevaa valita hevosala, mutta koska myös opiskelu kiinnosti, nainen päätyi suorittamaan kaksoistutkinnon. Naella valmistui suunnitellusti 3,5 vuodessa ylioppilaaksi ja ratsuttajaksi, minkä lisäksi hän kävi Saksassa hakemassa lisää oppia valmentajaksi. Ensimmäisen oman hevosen, puoliveriruuna Charmin hän sai syntymäpäivälahjaksi tädiltään 20-vuotiaana. Innoitus hevosharrastukseen tuli myös äidin siskolta, sillä vaikka Naellan oma perhe ei hevosista olekaan kiinnostunut, tädiltä saatu hevoskärpäsen purema on kantanut pitkälle. Naella pääsi ylioppilastodistuksensa perusteella kirjoille yliopistoon kemian opintoihin, mutta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen opinnot ovat olleet jäissä hevosten vietyä niin kovasti mukanaan.

  Naella on omien sanojensa mukaan strong independent woman, mutta myös hän kaipaa välillä perheen ja ystävien tukea. Naellan parisuhdestatus on tällä hetkellä sinkku useamman vuoden kestäneen parisuhteen päätyttyä rauhalliseen eroon. Nainen viihtyy kuitenkin erityisen hyvin Mangovian estevalmentajan, Oliverin kanssa, vaikka kumpikaan ei mitään myönnäkään.

  Naella omistaa dalmatiankoiranarttu Diilan, joka pyörii hänen mukanaan tallilla lähes joka päivä.

  VRL-12320, virtuaalitalli.sp @gmail.com, Keskusta
  PINTEREST

  Naellan takaa löytyy 21-vuotias yliopisto-opiskelija, aiemmalta nimimerkiltään Naxu. Olen omistanut pari erillistä virtuaalitallia, jotka Suntuubin mukana painuivat lopullisesti kuoppaan kesällä 2020. Toinen ja pitkäikäisempi talliprojekteista, kisatalli Mango, oli minulle kovin rakas ja se olikin kolmen aktiivisen toimintavuotensa (2013-16) aikana koti monille tärkeille hevosille. Mangon lopettaessa suurin osa sen hevosista päätyi Kaukovaltaan. Syksyllä 2020, halusin pikkuhiljaa palailla virtuaaliheppailun maailmaan muutaman kisahevosen ja pienen tallin voimin. Koska virtuaaliheppailusta ehti olla taukoa reilu neljä vuotta, palailu tapahtui hitaasti tutustuen uusiin ja muuttuneisiin juttuihin, mutta nyt Mangovia pyörii jo täydellä teholla ja sivussa pyöritetään kisakeskusta.