Mangovia

Talliporukka

Naella Wahlman, 28, tallinomistaja

Sessa Saaristo, 20, hevosenhoitaja
Sessa Saaristo on päätoiminen lukio-opiskelija, joka käy hoitamassa Naellan hevosia Mangoviassa aina kuin suinkin ehtii. Sessa myös ratsastaa silloin tällöin, mutta viihtyy enemmän maantasolla. Sessan ratsastustausta on muutenkin melko hajanainen, vaikka pidempiä taukoja hevosten luota naisenalulla ei yläasteen alkamisen jälkeen ole ollutkaan. Sessa pystyisi varmasti ratsastamaan helppo B -tasoisen kouluradan kirkkaasti läpi, mutta kilpaileminen ei nuorta naista oikeastaan kiinnosta. Sessan tunnistaa tallilla hersyvästä naurusta ja pitkistä kullanruskeista hiuksista. Sessa on aina valmis ja lähtee innolla mukaan kaikkeen, mitä hänelle vain keksii ehdottaa.

Kiira Veiskonen, 22, tallimestari
Kiira Veiskonen on hevosalan opiskelija, joka toimii Mangovian tallimestarina. Kiira on Naellan vanha tuttu, joten Naellan ostettua hevostila, Kiiran uusi työpaikka oli selvä. Kiiran tehtäviin kuuluvat karsinoiden siivous, hevosten ruokinta ja yleinen hoito sekä silloin tällöin hevosten liikutus. Kiira on ratsastanut lähes koko ikänsä ja omistanut pari ponia sekä hoitanut paljon erilaisia hevosia, joten hevostenkäsittely naiselta ainakin sujuu. Pituutensa puolesta Kiira on omiaan ratsastamaan poneilla, mutta myös isojen puoliveristen kanssa nainen tulee hyvin juttuun - "eihän ne nyt sen kummempia ole". Kiira on myös kilpaillut sekä este- että kouluratsastuksessa vaativissa luokissa ja pärjännytkin ihan hyvin. Kiiralla on puolipitkät blondit hiukset ja siniset silmät sekä loppumaton halu auttaa muita ja olla hyödyksi. Kiiran kanssa voi heittää vitsiä tai keskustella vakavasti, naiselle on nimittäin hyvin tärkeää saada muut viihtymään ympärillään. Tällä hetkellä Kiiralla ei ole omaa hevosta, mutta hän kilpailee ja valmentautuu pääasiassa Miron kanssa. Hevosen sijaan Kiiralla on onnellisen sattumuksen myötä elämään ilmaantunut huskynpentu Darla.

Ira Rantalahti, 24, tallityöntekijä
Tallille lisäkäsiksi palkattu Ira on reipas ja ahkera nuori nainen, jolla on taskussa uunituore ratsuttajan tutkinto ja iloista mieltä vaikka muille jakaa. Ira on tykästynyt kovasti suomenhevosiin ja onkin päävastuussa niistä jos Naella ei itse ehdi. Ratsastuksen ohella Ira on näppärä tallityöntekijä, jolta luonnistuu kaikki kädenkääntessä ja ihmeen nopeakin hän on. Iralla ei ole ollut koskaan omaa hevosta, mutta hän on pyörinyt hevosten parissa koko ikänsä ja kilpaillutkin juniori-ikäisenä paljon. Naisella on tummat pitkäksi polkaksi venähtäneet hiukset ja yleensä jotain värikästä päällä, mutta parhaiten Iran tunnistaa hymystä kasvoilla ja positiivisesta asenteesta kaikkia kohtaan.

Minea Pajari, 17, tallityöntekijä
Minea on Mangovian osa-aikainen tallityöntekijä, joka tekee töitä lukion ohessa eli lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Minea muutti paikkakunnalle äitinsä kanssa Helsingistä, jossa nuori nainen ratsasti lähinnä ratsastuskouluhevosilla ja satunnaisesti yksityisillä omistajien pyynnöstä. Minea ei ole kovin kilpailullinen, mutta Naellan hevosista Aura on vienyt mennessään ja parivaljakko aloittelee pikkuhiljaa yhteistä kilpauraa este- ja kouluratsastuksessa. Taitotasoltaan nainen on noin helppo B-A / 100cm, ja halua kehittyä jatkuvasti löytyy. Minealla on puoleenselkään ulottuvat tummanblondit hiukset (yleensä letillä), tavallisten korvakorujen lisäksi industrial-lävistys ja päällä jotain mukavaa kuten college-housut, jos tarkoitus ei ole ratsastaa. Ratsastaessa vaatteet ovat viimeisen päälle merkkiä, minkä myötä Mineasta saattaa jäädä ylimielinen kuva, mutta todellisuudessa naisenalku on mitä ystävällisin ja mukavin ihminen kaikkia kohtaan.

Oliver Koosch, 31, estevalmentaja ja ratsuttaja
Oliver on hollantilais-suomalainen kilparatsastaja, joka on hypännyt esteitä aivan maailman huippujen tasolla. Tällä hetkellä Oliver työskentelee Suomessa valmentajana ja ratsuttajana ja vieraileekin Mangoviassa useamman kerran viikossa. Oliverilla oli aiemmin kaksi omaa kilpahevosta omassa kotitallissa, mutta nyttemmin Oliver on ostanut projektikseen Lotuksen, joka asuu Mangovian tallissa. Mies auttelee mielellään myös Naellan hevosten kilpailuttamisessa ja Oliver ratsuttaakin erityisesti tallin estehevosia, mutta toisinaan innostuu hyppäämään myös kouluratsujen kyytiin vaikkei varsinainen kouluratsastaja olekaan. Oliver on tumma, hieman hontelo mies ja tämän lähes mustat hiukset sojottavat milloin mihinkin suuntaan. Oliverin vaatetus on yleensä tummaa merkkiä merkin perään ja autona toimii uudenkarhea hybridi-Mercedes.

Amara Beltran, 39, kouluvalmentaja
Australiaislähtöinen Amara on kilpaillut kouluratsastuksessa ihan pienestä pitäen ja omistanut elämänsä varrella useita toistaan hienompia kilpahevosia. Varsinaisen kilpailu-uransa jälkeen nainen on siirtynyt valmennuspuolelle ja nuorten hevosten kouluttamiseen. Eräällä valmennusreissulla Suomeen uudeksi kotipaikaksi vaikean eron jälkeen valikoitui tämä kylmä ja ennalta tuntematon maa, josta käsin nainen valmentaa useita Euroopan huippuratsukoita. Amaralla riittää kysyntää ja hän matkustaakin lähes viikottain jossain päin Keski-Eurooppaa pitämässä valmennusklinikoita ja -leirejä. Vaikka nainen asuu kolmestaan 13-vuotiaan poikansa Thomasin ja miesystävänsä Ilarin kanssa vanhalla parin hevosen pitoon soveltuvalla tilalla, hänellä ei ole tällä hetkellä omia hevosia. Mangovian kouluratsut on kuitenkin toivotettu tervetulleiksi vierailulle.

Jere Piippo, 34, valmentaja ja ratsuttaja
Jere on huhtikuussa 2021 Mangovian tiimiin liittynyt valmentaja ja ratsuttaja. Mies on aiemmin kilpaillut kenttäratsastuksessa menestyksekkäästi, mutta murrettuaan lonkkansa liikennetapaturmassa on kilpaileminen jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Saksassa pitkään asunut ja kyseistä maata edustanut Jere on palannut Suomeen vasta vuoden 2020 loppupuolella ja asuu nyt synnyinkaupungissaan Tampereella. Miehellä on valmennettavanaan muutamia yksityisratsukoita Etelä-Suomen alueella, mutta hän on mangovialaisten käytettävissä käytännössä viikoittain. Jere tulee erityisen hyvin toimeen nuorten hevosten kanssa eikä hän pelkää tarttua haasteisiin. Tummahiuksista, miltei 190-senttistä miestä voikin sanoa vähintään yllytyshulluksi.

Henri Laitinen, 42, eläinlääkäri-kengittäjä
Henri on toiminut Naellan hevosten eläinlääkärinä ja kengittäjänä jo monta vuotta eikä häntä vaihdeta pois - Henri on äärimmäisen hyvä työssään eikä ole koskaan pettänyt lupauksiaan hevosten kuntoontulosta. Henri työllistää itsensä omalla yrityksellään, joten Mangovian lisäksi miehellä on myös muita asiakkaita eikä häntä siis näe tallilla sen enempää kuin on tarpeen. Henrillä on vaimo ja kaksi tytärtä, jotka silloin tällöin pääsevät isänsä mukaan työkeikoille mukaan silittelemään poneja. Henrin perheellä ei ole koiran lisäksi muita eläimiä, mutta lapsuudessaan miehen kotoa löytyi useampi hevonen, minkä takia kengittäjän ja eläinlääkärin koulutus kiehtoivat.

Fantom Dear Diary "Diila"
Diila on vilkas ja varsin seurallinen dalmatialaisnarttu, joka pyörii Naellan mukana tallilla lähes päivittäin. Diila on oppinut varomaan hevosia taitavasti ja voikin siksi olla useimmiten irti. Pilkullinen ilopilleri on vasta kaksivuotias, mutta tottelee tärkeimpiä käskyjä kovin täsmällisesti. Diila on aina menossa mukana ja se nauttii erityisesti päästessään mukaan maastolenkille. Kentän laidalla neiti ei kovin hyvin viihdy, mutta onneksi se osaa keksiä tekemistä sujuvasti itsekin. Diila on säkäkorkeudeltaan 55 senttiä ja sen elämän pääpaino pyörii koti- ja tallikoirana olemisessa.Hyrrä & Harmi
Maatiaiskissatytöt Hyrrä ja Harmi (taampana kuvassa) ovat tallin vankkumaton parivaljakko. Kissat menevät yhdessä joka paikkaan - myös vessaan. Hyrrä ja Harmi ovat sisaruksia, jotka on aikoinaan pelastettu kadulta ja rescue-yhdistyksen kautta päässeet Mangoviaan tallikissoiksi. Kissojen arvellaan olevan vajaan vuoden ikäisiä, joten vauhtia ei puutu. Onneksi hevoset ovat jo siedättyneet karvaisten ferrareiden menoon, näitä kun ei ihan yhdellä käskyllä pysäytetä.