Hevoslistaukseen
Ketunlieko
Perustiedot
Nimi: Ketunlieko "Likka" Rekisterinumero: VH23-018-0297
Rotu: suomenhevonen Syntymäaika: 15.04.2023
Sukupuoli: tamma Ikääntyminen: 4v 15.08.2023, 8v 15.04.2024
Säkäkorkeus: 158cm Omistaja: Naella, VRL-12320
Väri: rautias Kasvattaja: Malmbacka
Painotuslaji: yleispainotteinen Koulutustaso: vaativa B / 100cm / helppo
☆☆☆

"Ihastuin Likan isäoriin valmennusreissullani Kurjenpesään, kun pääsin valmentamaan Ainoa ja Revohkaa kouluratsastuksen parissa. Ori oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta se lumosi minut hyväntahtoisella asenteellaan tehdä töitä. Aino kertoi minulle myös hevosen suvusta ja orin omista meriiteistä, joten lopulta mun oli melkein pakko kysäistä, saisinko lainata Revohkaa tallin uusimmalle suomenhevosostokselle, Gimmalle. Tammalla ei ollut tarkoitus teettää varsaa näin nopeasti, mutta kun näin kiva ori sattui kohdalle, tehtiin päätös varsottamisesta. Gimman tiineys sujui rauhallisissa merkeissä ja tamma oli hyvävointinen koko ajan, ihan synnytykseen asti. Synnytyskin eteni nopeasti ja sen päätteeksi karsinan kuivikkeille ilmaantui aivan isänsä näköinen rautias tammavarsa."

Likka on tullut luonteessaan mukavan paljon isäänsä, ja perinyt tältä paljon kärsiväälisyyttä ja rentoa elämänasennetta niin ihmisiä kuin myös muita eläimiä kohtaan. Likka rakastaa rauhallisia aamuja heinien parissa tarhaillen ja pitkät maastokävelyt ovat selkeästi tamman lemppareita. Muita hevosia kohtaan Likka on mutkaton, ja se voi tarhata miltei millaisessa porukassa vain. Ihmisen mukaan tamma lähtee mielellään niin tarhasta kuin tallistakin, eikä hoitotoimet ole yleensä minkäänlainen ongelma.

Jotkut väittävät Likkaa laiskaksi, mutta sitä tamma ei kyllä ole, ehkä hieman hidas vain. Raudikko tarvitsee vähän aikaa ja verryttelyä, jotta moottori lähtee rullaamaan, ja jos sen verran viitsii odotella, saa Likasta irti vaikka ja mitä. Likka osaa paljon vaativan tason koululiikkeitä ja suorittaa niitä mielellään sopivan ratsastajan kanssa. Likka on ratsastaessa todella herkkä sekä suustaan että kyljistään, joten sen kanssa on saatu testailla monia erilaisia varusteita ennen sopivien löytymistä. Sopivien varusteidenkin kanssa ratsastajan pitää toki osata ottaa herkkyys huomioon, sillä Likka ei siedä yhtään kovaa kättä tai liian suuria pohjeapuja vaan jättää sitten tehtävät tekemättä. Likan askellajeista laukka on ehdottomasti sen vahvuus

Sukuselvitys
Syyn Revohka
sh, rt, 155cm
KTK-II, SV-I
Potsojoo
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I
Paasaus evm
Kimmaus evm
Usvan Helmi
KTK-III, KRJ-I, ERJ-II, KERJ-I
Usva-Tuuli evm
Viimatyttö evm
Ketunkimaltava
sh, rn, 161cm
Cohkka
KTK-III, KERJ-II
Rikkinevan Velhonmielas evm
Duová evm
VIR MVA Ch Ketunkielo
KTK-II, SLA-I, ERJ-II, KERJ-III
Hiesutonttu evm
Ketunheila evm

♡ 00.00.0000 (i. )


Kisakalenteri

KRJ

KRJ:n alaisia sijoituksia 00 kpl.

/ ERJ

ERJ:n alaisia sijoituksia 00 kpl.

/ KERJ

Ominaisuuspisteet

Nopeus: 99.08 p.
Kestävyys: 99.1 p.
Hyppykapasiteetti: 119.45 p.
Rohkeus: 121.13 p.
KERJ:n porrastetuissa tasolla 1/3 (438.76 p.)


Päiväkirja ja valmennukset